Pihka,Panda, Kuisma

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Teho-osasto

Akvakol tipat ja Clavubactin antibiootit olivat menneet neljä päivää ja  tänä aamuna kun heräsimme ei Panda pysynyt kunnolla pystyssä.
Jonotimme Viikissä yli 3h ennen kun pääsimme ensin hoitajan vastaanotolle. Odotella tila meni huonompaan ja neiti ei päässyt enään omin avuin ylös.
Kuonon päähän ja silmäluomiin  ilmestyi rakkuloita joista puristamalla tuli märkää. Silmät olivat turvoksissa. Ja oikeassa lonkassa kipu kohta.
Neidistä otettiin verikokeet joissa ilmeni että leukosytoosit olivat 21,2 ja Afos 278. Muuten maksa,munuais ja muut arvot olivat normaalit. Myös Borrelioosi verikoe otettiin.
Onneksi kasvattajamme-eläinlääkäri tuli avuksi ja Pandasta otettiin myös veriviljely. Lääkitykset annnettiin ensiavussa kortisonia ja kipulääkettä suoneen. Päivystävä eläinlääkäri oli ensin sitä mieltä ensin että tehokkaampi antibiootti jo aloitetun rinnalle ja kotiin ja aamusta kontrolliin. Mutta kasvattajamme sai Pandan Teho-osastolle suonensisäisille antibiooteille ja kortisonille.
Panda oli hyvin passiivinen ja kävi heti makuulle. Kortisoni auttoi luomien turvotteluun, mutta kipulääke oli tehnyt hieman vetelemäksi. Ei edes mamman läsnä olo kauheasti kiinnostanut.
Huomenna on suunnitelmissa ultraääni ja röntgen kuvat sekä ihonäyte.
Tulehduksen syy on epäselvä = (

Kotona ei ole kuin Pihka, kun Kuisma on  mummolassa. Kummallakaan vanhemmalla koiralla ei ole mitään oireita.
Onneksi Pandan kummisetä hoiti Pihkaa tänään ettei tytön olisi tarvinnut olla yksin 9-18.30

Tämä kuva on perjantailta


Eilen meno oli tälläistä:

Ei kommentteja: